הטלוויזיה הדקה בעולם: LG Signature W7
זה לא קורה לעיתים קרובות אבל זה כן קורה על בסיס קבוע, פעם בתקופה מסויימת מגיע משהו שמצליח לעצור את הנשימה של כולנו ומצליח לזעזע את תחום הגאדג'טים. קבלו את טלוויזית LG Wallpaper W7
הטלוויזיה זמינה לרכישה בגדלים 65 אינץ' ו-77 אינץ'
זאת טלוויזיה בעובי 2.7 מילימטר, ונצמדת לקיר בעזרת מגנטים.
זה פשוט מדהים
אבל כבר ידענו שהעיצוב מדהים, ראינו אותה כבר בשתי תערוכות שונות ועשתה הדים גם שם.
לפני שנגיע לעומק הראיון חשוב שתדעו שדרישות ההתקנה של LG W טיפה מסובכות אז במקום לקנות אחת ולפתוח בעצמנו, הוזמנו על ידי LG לתת חוות דעת על הטלוויזיה בתערוכה.
ברור שזאת לא הדרך האידיאלית והטובה ביותר לספק ולבחון טלוויזיה- 5 שעות לא בדיוק מספיקות להגיע לעומק הפרטים. אך עדיין היו לנו כלים, תוכנות וחומרה על מנת להגיע להבנה בסיסית על מה מדובר ועד כמה טובה הטלוויזיה.
עיצוב LG W7: הטלוויזיה הדקה והמגניבה ביותר אי פעם
2.57mm- זה העובי של W7. עובי של מטבע. אודות לזרוע מתוחכמת ביותר הטלוויזיה בולטת 4 מ"מ בסך הכל כאשר הטלוויזיה תלויה על הקיר. הייתי אומר שזה כמו תמונה תלויה על הקיר, זה ממש כאילו הופכים את חלק בקיר בגודל 65 אינץ' ו-75 אינץ למסך.
צפו עד כמה המסך דק וכמה פשוט להתקין אותו על זרוע הטלוויזיה - שימו לב לוידאו הבא:
נכון, טלוויזיה היא לא רק מסך - בנוסף יש לה גם כניסות, יציאות, רמקולים ומעבד, והדקות המדהימה של LG W7 אומרת שכל הדברים האלה צריכים להיות ביחידה נפרדת מהטלוויזיה.
הקופסא הנפרדת סטייל הסאונדבר שאתם רואים כאן מרשימה ביותר ויש בה כמה תכונות מעניינות חדשות כמו רמקולים הנפתחים בלחיצה על השלט! אך נושא הסאונדבר הזה גרם לבעיות עיצוביות.
למשל, כאשר המסך היה מחובר למתקן הקיר שלו, יחידת הרמקולים נשארת למטה מה שאומר שבנוסף לזרוע הטלוויזיה תצטרכו להתקין גם מדף קטן לכל הדבר הזה.
המתקן הזה חייב להיות מחובר לטלוויזיה, אחרת לא תהיה לגם אפשרות לחבר כלום ובכללי לא תוצג תמונה במסך, הכבל המחבר בין הסאונדבר לטלוויזיה דק ומעוצב בקפידה אך עדיין יכול להפריע לאלה שסובלים מפוביית הכבלים התוקפת אנשים רבים.
סוף סוף, החלטתם שאתם לא רוצים להשתמש בסאונדבר המסורתי של LG ואתם מעדיפים להשתמש במערכת רמקולים משלכם, הסאונדבר כל כך רחב שמאוד קשה למצוא מקום להחביא את הדבר הזה. אם אתם שואלים אותי, היה עדיף אם LG הייתה משיקה את הטלוויזיה בגרסה ללא רמקולים ועם חיבור אודיו בלבד וזאת בכדי שאנשים יוכלו להחליט אם הם מעוניינים בסאונדבר שהם מציעים או שאולי יש להם מערכת אחרת שהם מעדיפים להשתמש בה. ובואו נודה בעניין, אדם שקונה בימים אלה את דגם הטלוויזיה היוקרתי והמתקדם ביותר בעולם יכול להרשות לעצמו קצת יותר מרמקולים סטנדרטים לבית.
איכות התמונה של LG SIGNATURE W7: הטוב ביותר הפך לטוב יותר
בפעם האחרונה שחזינו בטלוויזיה LG W7 דולקת בתצוגה, התמונה עוצבה בכדי לתת מקסימום בהירות ולמשוך את עינינו ככל שניתן. כעת אנחנו יכולים לעשות מה שעולה על רוחנו, נבחן את הטלוויזיה על בוריה. אנחנו יכולים להבטיח שהחוויזיה של הטלוויזיה אפילו עוצמתית יותר כשזה אמיתי לגמרי ולא רק בתצוגה.
הדבר הראשון שמדהים אותך בטלוויזיה זה עד כמה בהיר המסך. חברת LG הגבירה את עוצמת הבהירות של טלוויזיות ה-OLED שלה כמו שכבר ראיתם. נכון, טווח הבהירות של טלוויזיות LCD יכול להגיע לרמה גבוהה יותר בעזרת תאורת LED אחורית, אבל HDR הוא יותר מרק בהירות, HDR הוא הדרך של LG לשלב את טכנולוגיית OLED שמספקת את בצבע השחור המושלם עם הבהירות האגדית של המסך. השילוב של שתי האלמטים האלה יוצר תמונה באמת עוצרת נשימה.
התמונה שמייצרת LG W7 היא אחת מהתמונות הדרמטיות ביותר שיצא לכם לראות. הטלוויזיה משלבת את כל הטכנולוגיות העדכניות ביותר וכוללת טכנולוגיות סודיות שחברת LG טרם חשפה. כך גם עשה בכל הקשור לטלוויזיות OLED- LG מכרה את הטכנולוגיה מבלי לחשוף את מלוא פרטי הפיתוח שלהם, כך LG יכולה להבטיח לעצמה תמיד להוביל בשוק הטלוויזיות ובטכנולוגיית הויז'ן הכללית.
מסכי OLED שעליהם מתבססת הטכנולוגיה של LG SIGNATURE W מאירים ללא תאורה אחורית. בשונה ממסכי LCD עם תאורת LED אחורית, כל פיקסל במסכי OLED מאיר בעצמו ונשלט בצורה מבודדת, כך מסכי OLED יכולים להפיק את הצבע השחור המושלם, על ידי כיבוי הפיקסל בעת הצורך ולהגיע ל"שחור מושלם" אמיתי לגמרי, היות והפיקסל כבוי.
לעיתים, הטלוויזיה בוחרת בעצמה את מה ש"נראה לה" כמצב התמונה האולטימטיבי לסצנה וכך משפרת את דיוק הצבעים והסצינות במידה רבה. כאשר תציגו סרט בפורמט HDR מיד הטלוויזיה תעבור למצב Cinema Home Mode. מצב הקולנוע הביתי הוא מעט יותר אותנטי, אך יכול להראות מעט כהה בחדר מואר. כדי להמנע מכהות המסך בחדר מואר כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על כפתור הבהירות בשלט ולהגביר את בהירות הטלוויזיה.
יש כמה הגדרות שיש לשנות מיד עם פתיחת הטלוויזיה והוצאתה מהאריזה. מצב חסכון אוטומטי- אתם רוצים לכבות את המצב הזה מיד. אתם רוצים גם לכבות את תכונת חסכון בחשמל (החיישן האקולוגי) כיוון שהוא מחליש את בהירות המסך ומוריד אותה לרמה נמוכה מאוד.
ועכשיו יש את טכנולוגיית עיבוד התנועה במסך, חברת LG קוראת לטכנולוגייה TruMotion. בכל הטלוויזיות של LG לרבות OLED וסדרת ה-W, התכונה פועלת אוטומטית. כמו שאתם כבר מכירים בטלוויזיות החדשות האפקט נוראי וגורם לתמונה להראות כמו אופרת סבון. טלוויזיה W7 של LG אינה צריכה את טכנולוגיית שיפור התנועה בכלל. השתיקו את התכונה ותוכלו להינות מחוויית צפייה נהדרת.
נכון, יקרה לכם שתצפו בתוכן לא באיכות 4K ולא בפורמט HDR וטלוויזיית W7 תדע להתמודד עם זה. הסרט Skyfall נראה נהדר גם באיכות 1080p. גם באיכות Full HD מצליחה טלוויזיית LG W7 להציג תמונה יוצאת מן הכלל על אף שכל 4 פיקסלים מתפקדים כפיקסל אחד.
רוצים להכנס אפילו יותר לעומק? נסו את הגדרות פורמט HDR. תוכלו להגדיר צבע שחור יותר ובהירות גבוהה יותר, עד לרמה שלא תאמינו שאתם מסתכלים על תמונה בטלוויזיה. פתאום הטלוויזיה תראה כמו חלון. בהתחלה טיפה קשה לעכל את מה שרואים ובמקום לראות את הסרט אתם רק נדהמים מהפרטים בתמונה. אך אחרי זמן מסויים תתרגלו ותהנו מחוויית צפייה בהחלט עולה על כל דמיון.
תכונות גיימינג בטלוויזיית LG SIGNATURE W7: איכות מדהימה
אין ספק שגם בתחום הגיימינג הצליחה טלוויזיית LG W7 לפגוע. הטלוויזיה מספקת קצב רענון מסחרר וצבעים יוצאי דופן. אין מה להזכיר שבגלל קצב רענון הצג כמעט ולא ניכר טשטוש בעת משחק במשחקי אקשן. בנוסף מערך הרמקולים של LG W7 לא רע בכלל ומספק בהחלט חווייה מעניינת.
במקרה הזה השתמשנו בקונסולת PS4, אך לפי שמועות פלייסטיישן 5 יוצא עד שנת 2020 ואמור לספק חוויית משחק מותאמת בדיוק לסוג הטלוויזיות 4K של השנים האחרונות. מי שיש לו טלוויזיית OLED כבר מכיר את זה שניכר הבדל בין איכות הפלייסטיישן 4 לאיכות אותה הטלוויזיה מסוגלת לשדר. פלייסטיישן 4 כבר בגיל 7 שנים בזמן שטכנולוגיית OLED קיימת בשוק בצורה רשמית רק שנתיים. כך שאתם יכולים לדמיין את הפער הטכנולוגי לאור קצב ההתפתחות של השנים האחרונות.
הסאונדבר בטלוויזיה LG W7: טוב לטלוויזיה אבל לא בשביל סאונדבר
למרות הנראות והלוגו של Dolby Atmos, יותר טוב שלא לחשוב על הרמקולים של הטלוויזיה בתור סאונדבר אלה יותר בתור יחידת רמקולים נפרדת.
אם אתם חושקים להדליק את הטלוויזיה ולהינות מאפקטים קוליים הקרובים בקצת לאיכות שטלוויזיה LG W7 מציגה, אז אל תבנו על מערכת הרמקולים המובנית. השקעה של עוד פחות מ-10,000 שקלים תעניק לכם חוויית שמיעה הטובה פי כמה רמות מזאת שחברת LG מספקת בטלוויזיה.
אמנם הרמקולים אינם טובים לסאונדבר. אך אין ספק שהרמקולים בהחלט טובים אם משווים אותם לרמקולים מובנים בטלוויזיות אחרות. ברוב בטלוויזיות החדשות קיימים רמקולים מסוג Front Firing ואילו בטלוויזיה SIGNATURE W7 קיימים רמקולים מבית Dolby Atmos. יש לציין שחברת LG וחברות Dolby משתפות פעולה באופן רציף וגורף בשנים האחרונות וזאת במיוחד בגלל שדולי הצליחה להוכיח את עצמה כאחת המפתחות היעילות בעזרתה של דולבי ויז'ן לפיתוח טכנולוגיות OLED החדשות ששטפו את השוק לאחרונה.
ממשק הטלוויזיה החכמה: נוח, יעיל וקל לשימוש
אולי עד עכשיו דיברנו סינית לחלקיכם. אך אין ספק שחברת LG מצטיינת בייצור טלוויזיות מסובכות עם ממשק תפעול נוח למשתמש. מבולבלים? אנחנו נסביר. בשנים האחרונות חברת LG השיקה את מסכי ה-OLED החדשים והציבה רף חדש בכל הנוגע לאיכות התמונה ורמת התצוגה הנדרשת על מנת להשאר בשוק. סוני, סמסונג, פנסוניק ועוד חברות פחות משמעותיות נכוו קשות מהמהלכים של LG להשתלט על שוק בטלפונים והטלוויזיות של השנים האחרונות. מה נתן ל-LG ייתרון כל כך גדול על פני המתחרות שעדיין קשה להן לגשר עליו על אף שחברת LG כבר מכרה את טכנולוגיית OLED לשחקניות המםתח?
אז ככה. במקביל לפיתוח טכנולוגיית OLED פותחה גם מערכת הפעלה חדשה מבית LG webOS 3.5 שמטרתה הייתה להצליח להפעיל את כל תכונות הטלוויזיה המתקדמות ומנוסף לתת למשתמש הפשוט ביותר יכולת להשתמש בטלוויזיה ללא ידע טכני כבר מההפעלה הראשונה.
בניגוד לחברות סמסונג וסוני מערכת ההפעלה של LG מיועדת לטלוויזיות בלבד ואינה אמורה לבטח אופטימיזציה למכשירים אחרים.
אז לסיכום, טלוויזיה LG W7 היא בהחלט חדשות מרעננות המצביעות באופן מפורש לאן שוק הטלוויזיות והמסכים הולך. LG W7 שברה את השיא בכל הקשור לעובי המסך ואיכות התמונה, הצליחה כל כך שטלוויזיות OLED מצליחות להראות מיושנות לידה. כמו כן, מדובר בחשיפות ראשונות והדגמים הקיימים בשוק מגיעים למחיר של 200 אלף שקלים. לא מחיר ריאלי להוציא על טלוויזיה. כמו כן LG מצליחה לשמור על היתרונות שלה לאורך התחרות גם לאחר שמכרה את טכנולוגיית OLED וחילקה את הקלף החזק שלה. ניתן להבין שכנראה לחברת LG יש עוד כמה הפתעות בשרוול וטכנולוגיית OLED היא רק ההתחלה בשורה של חידושים שחברות הטכנולוגייה יבשרו לנו בשנים הקרובות.
ביקורת: OLED C7 של LG- כך LG חזרה למקום הראשון